BestJobs.bg


 BestJobs.bg  е част от мрежата на румънския Neogen и е един от сайтовете в българското интернет пространство предлагащ информация за свободни работни места в страната и чужбина. Сайтът предлага една по-монотонна визия от тази на Jobs.bg и Karieri.bg, но пък не е толкова претрупан. Все пак би било добре навигацията да е малко по-интуитивна...

Невъзможно е да се объркате каква е идеята на сайта тъй като търсачката е на централна позиция (не че това е нещо необичайно) и веднага можете да започнете лова за работа. Не е задължително да сте се регистрирали за да получите достъп до информацията на работодателите, което е чудесно.

Търсачката на BestJobs.bg е добра, но не и перфектна. Основното търсене търси  в базата с обяви по зададената от вас ключова дума, град, ниво, категория. Разширеното или "Допълнително" търсене добавя вид на заетостта (Пълен работен ден,Почасова, По проект, Стаж/Сезонна работа), кога е публикувана обявата и по три опции за град и категория. А какво правим в случай, че не ни интересуват обявите за работа от агенциите за подбор на персонал? Ако пък искате да разгледате какви свободни работни места има в определена компания, можете да се възползвате от фирмения показалец. Има и опция за търсещите работа в чужбина.

Разбира се ако искате да създадете CV и директно да кандидатствате за работа с него ще трябва да се регистрирате. Регистрацията е дразнеща като всички полета са задължителни.  Регистрацията ви дава някои интересни опции. Първо, имате възможност да създавате CV-та и мотивационни писма и с тях да кандидатствате по избрани от вас обяви за работа; можете да добавяте препоръки от ваши познати, приятели и бивши работодатели; да запзвате обяви, които са ви харсали; да блокирате обяви от определени компании и фирми. Имате възможност и да се възползвате от форума и статиите за работа, но последните не са особено често обновявани.

Най-интересна обаче ни се стори статистиката на заплатите, която според BestJobs.bg е актуална. За момента са въведени 9500 добавени заплати. При преглеждането на BestJobs.bg, актуални бяха почти 1500 обяви за свободни работни места.




BestJobs.bg предлага и платени услуги:

BestJobs Direct ви дава възможност да изпратите CV-то си едновременно на 100 компании. Цената на услугата е 10 лв. Не е особено ясно обаче, как точно се подбират компаниите, които ще получат данните ви...

Премиум CV (10 лв. +ДДС за 30 дни) прави всичките ви CV-та да се появяват на първа позиция при търсене от страна на работодател. И ако има 100 абоната на услугата? Какво ще се получи? Хммм, не са особено привлекателни платените предложенията на BestJobs.bg.

Ако имате предложения за Неоген:

Неоген ООД,

БУЛСТАТ - 117628128,

ул."Асен Златаров" №20, ет. 5, ап. 10 

гр.Русе,7000