Jobs.bg


 Ако скоро или пък от 2002-ра година насам ви се е налагало да си търсите работа онлайн няма как да не ви е познато името Jobs.bg.  Сайтът е разработен с финансиране от Европейския съюз и България и според нас е най-успешния на българския пазар щом става въпрос за търсене или предлагане на работа. Jobs.bg е и един от най-посещаваните сайтове в световен мащаб въпреки че над 95% от посетителите са от България.



Дизайна на сайта донякъде се е позагубил и при пърото отваряне потребителят е бомбардиран от информация, колкото и полезна да е тя. Все пак след като се позсъвземете ще се уверите че навигацията е доста интуитивна и бързо ще свикнете с управлението.

Можете да се регистрирате и да ползвате услугите на Jobs.bg след като се съгласите с Условията за Ползване съответно от Търсешите за работа или от Фирмите, които желаят да публикуват обява за предлагане на работни места. Регистрация в Jobs.bg е значително по-улеснена за търсещите работа. Докато фирмите предлагащи работа трябва да попълнят "един тон" задължителни полета (включително и Булстат), за обикновените потребители е достатъчно да посочат само име, фамилия, ник, парола и имейл за кореспонденция. Няма нито кодове нито имейли за валидация.

Веднага щом се регистрирате като нормален потребител бивате отведени до страницата за създаване на CV. Не е задължително да си направите такова, но имайки предвид, че повечето работодатели предпочитат да работят с резюмета, това ще увеличи шансовете ви за успех. Създаването на CV e много лесно ако използвате Jobs.bg. Разбира се, можете да използвате и външен файл на резюме, което сами сте изготвили.

Можете да търсите работа по градове, области, индустрия и дори държави (т.е. има и предложения за работа в чужбина). Любимите ни елементи в търсачката на Jobs.bg които значително улесняват достигането до желани резултатаи са опциите да се избира нивото на желаната позиция (неквалифициран, квалифициран, управленско и т.н.т.), дали търсин постоянна или временна работа, пълен или непълен работен ден и възможността да избираме обяви от какъв тип източници да бъдат визуализирани сред резултатите. Последната опция ви позволява лесно да избегнете обявите на агенциите за подбор на персонал например.

Статистиките предлагани на сайта помагат на потребителя да добие по-ясна представа за заетостта на българският пазар (JOBIX), както и кои са най-добрите работодатели. Класацията на работодателите обаче не ни допадна, тъй-като рангът им не се определя според задоволеността на техния персонал, а според броят позиции предлагани от съответната компания. Не разбрахме как точно една такава класация помага на търсещите работа и повече ни наподобява на рекламен трик.

В момента на регистрирането ни имаше малко над 5000 обяви за работни места като броят на новите за деня е 550.

Ако изгаряте от желание да се свържете с Jobs.bg можете да го направите на следните адреси:
JOBS.BG Ltd.
"Райко Алексиев" № 26
1113 София, България
Телефон:     +359 2 439 22 22
Fax:     +359 2 439 22 23
Email:     info@jobs.bg